PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
Nieuws Nieuws
Op woensdag 25 november is het boek Saïda gepresenteerd op een symposium  ter ere van het vijftig jarig bestaan van de dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat van het Radboudumc in Nijmegen. 

Dit boek beschrijft het levensverhaal van Saïda. Als vijfjarig meisje verhuist ze in 1974 als dochter van een gastarbeider van Tanger naar Nijmegen. Zoals voor veel Marokkaanse meisjes is een traditioneel huwelijk op jonge leeftijd haar perspectief. Saïda wil meer in het leven. Ze is nieuwsgierig, sociaal en leergierig en wil haar talenten ontwikkelen. Dit boek laat zien hoe het opgroeien in twee culturen, de Marokkaanse en de Nederlandse, haar vormen. Hoe ze als islamitische vrouw haar eigen weg zoekt en vindt en zich ontwikkelt van schoonmaakster tot eerste islamitisch geestelijk verzorger van het Radboudumc in Nijmegen. Een sterke vrouw die met haar geloof, haar moed en haar doorzettingsvermogen mensen inspireert en verbindt.
 
Drie predikanten hebben dit boek geschreven. Jeroen Jeroense , Trijnie Nielen -Rosier en onze predikant Karin Spelt. Ze zijn geraakt door haar unieke levensverhaal en haar levensmotto: ‘Ieder mens verdient liefde, aandacht en barmhartigheid. Het doet er niet toe wie je bent en wat je achtergrond is.’
Ze hebben Saïda leren kennen als een vrouw  die de ontmoeting en het gesprek tussen christenen en moslims en mensen uit verschillende culturen in de Nederlandse samenleving wil bevorderen. Een geluid dat hard nodig is in een tijd van polarisatie en verharding.

Het boek is te bestellen via uitgeverij van Warven.   https://uitgeverijvanwarven.nl/saida/ of rechtstreeks bij Karin Spelt: karin.spelt@gmail.com
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.