PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
Diaconie Diaconie

Nu de diensten alleen online zijn, kunnen wij niet collecteren voor de genoemde doelen. U kunt uw gift zelf overmaken naar het genoemde doel, of via de diaconie onder vermelding voor welk doel uw gift is bedoeld.
Hartelijk dank!

Omschrijving goede doelen

2 mei  Jeugdwerk van de Protestantse Kerk


Kinderen en jongeren hebben een plek in de kerk! Onderzoek en ervaring laten zien dat kerken die dit serieus nemen, aantrekkingskracht hebben op jongeren en jonge gezinnen. Of dit nu in een traditionele of in een vernieuwende omgeving is. Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, ontwikkelt materialen waarmee jeugdwerkers en andere vrijwilligers de kerk tot een plek kunnen maken waar jongeren zich gezien, geliefd en veilig voelen. En waar hun aanwezigheid en talenten impact hebben.

Lees verder via onderstaande link:
Jong Protestant 2021

9 mei Noodhulp Syrische vluchtelingen


Miljoenen Syriërs zijn in de afgelopen tien jaren hun land ontvlucht vanwege het oorlogsgeweld. Velen zijn terechtgekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak en leven er in grote armoede. Zo goed en zo kwaad als het kan, proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen. Dat is lastig. Door de economische crisis en de coronapandemie is er nauwelijks werk. Kerk in Actie ondersteunt Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf. In Libanon is een trainingsprogramma opgezet voor Syrische vluchtelingen om te gaan werken in de thuiszorg en basisgezondheidszorg. In Jordanië krijgen vluchtelingen met trainingen en een lening de kans een nieuwe start te maken als ondernemer. Niet alleen Syrische vluchtelingen worden geholpen, maar ook Jordaniërs die in armoede leven.

Lees verder via onderstaande link:
Lichtpunten voor Syrische vluchtelingen

16 mei  Ronald Mc Donald huizen


In de Ronald McDonald huizen kunnen ouders van ernstig zieke kinderen verblijven als zij ver weg wonen van het ziekenhuis waarin hun kind is opgenomen. Zij kunnen dan toch in de buurt te zijn van hun kinderen in moeilijke omstandigheden.

Lees verder via onderstaande link:
Ronald McDonald Kinderfonds

30 mei  Onderwijs voor werkende kinderen in Bogotá


Als je door de sloppenwijken van Bogotá loopt, zie je talloze kinderen werken op de markt of in de vuilnis. Maar liefst 1,5 miljoen kinderen moeten werken in Colombia. Kinderen doen zwaar en gevaarlijk werk, maken lange dagen. Bovendien groeien ze vaak op in een omgeving met veel geweld en drugsgebruik. Stichting Kleine Arbeider is een bevlogen organisatie die onderwijs biedt aan deze kinderen en hen weerbaar maakt om hun kansen op een betere toekomst te vergroten. 120 kinderen kunnen er basisonderwijs volgen en 80 jongeren kunnen een vak training krijgen. Ook ouders en vooral tienermoeders worden ondersteund.

Lees verder via onderstaande link:
Onderwijs voor werkende kinderen in Colombia
 

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.