PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
Diaconie Diaconie

Nu de diensten alleen online zijn, kunnen wij niet collecteren voor de genoemde doelen. U kunt uw gift zelf overmaken naar het genoemde doel, of via de diaconie onder vermelding voor welk doel uw gift is bedoeld.
Hartelijk dank!

Omschrijving goede doelen

28 maart Landelijk jeugdwerkWat betekent Pasen en wat betekent het paasverhaal voor mij? Elk jaar gaan meer dan zesduizend jongeren in heel Nederland met deze vraag aan de slag wanneer ze, in groepen, de PaasChallenge doen. De PaasChallenge, die wordt gehouden in de week voor Pasen, is een spel dat is ontwikkeld door Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. In dit spel vol puzzels, opdrachten en uitdagingen doorleven jongeren het paasverhaal. Ze ontdekken waarom Jezus zijn lijdensweg ging en waarom er voor hen nieuw leven mogelijk is.

1 april Witte Donderdag Kinderen in de knel

Kinderen vormen in de wereld een kwetsbare groep. Zij zijn vaak als eerste slachtoffer van armoede en conflicten en natuurgeweld. Kerk in actie steunt kleinschalige projecten die door lokale hulpverleners zijn opgezet.

4 april Pasen Werelddiaconaat


Een toekomst voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Veel zwarte jongeren in Pretoria hebben geen toekomstperspectief. Zij groeien op in gebroken gezinnen en gewelddadige wijken in een donkere omgeving. De helft van hen maakt de middelbare school niet af en 40% van de jongeren tussen 15 en 34 jaar is werkloos. De toekomst is voor hen vaak een duister gat. Samen met christelijke partners helpt Kerk in Actie deze jongeren de cirkel van armoede en uitzichtloosheid te doorbreken en licht te brengen in hun bestaan. Ze krijgen huiswerkbegeleiding en jongeren worden gestimuleerd hun opleiding af te maken. Ook krijgen ze bijbelonderwijs en hulp bij het verwerken van trauma’s. Via muziek, kunst, vakantiekampen en trainingen groeit hun zelfvertrouwen en ontdekken ze nieuwe mogelijkheden om hun leven vorm te geven. Met de collecteopbrengst krijgen onder meer 900 jongeren huiswerkbegeleiding.

11 april Lilianefonds


Dit speciale fonds voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden biedt kleinschalige hulp, heel direct en persoongericht. Het gaat om medische revalidatie, operaties, fysiotherapie en eenvoudige hulpmiddelen die ter plaatse vervaardigd worden.

18 april CliniclownsDe Cliniclowns bezoeken ernstig zieke kinderen in ruim 100 ziekenhuizen in Nederland. In plaats van een verpleegkundige of specialist komt er een “specialist van de lach”. Zij krijgen een professionele opleiding en hebben een repertoire die ze aanpassen aan de toestand van de patiënt.

25 april Binnenlands diaconaat


Een op de drie vluchtelingen die naar Nederland komt is jonger dan achttien jaar. Deze jonge vluchtelingen zijn vaak afkomstig uit landen waar geweld en onderdrukking tot het dagelijks leven horen. Ze hebben vaak indringende ervaringen achter de rug. Hun bestaan in Nederland blijft doorgaans nog jarenlang onzeker.
De Vrolijkheid - voluit de Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid - is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op bijna 30 azc’s realiseren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn het instrument om verhalen vorm te geven. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.