PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
Kerst en Advent Kerst en Advent
Oecumenische adventsvespers
De kerken van Angerlo-Doesburg, Drempt-Oldenkeppel en Hummelo hebben met elkaar in de vier weken voor kerst, de tijd van advent,  vespers voorbereid. Sfeervolle diensten van een half uur in een afwisseling van teksten, muziek en zang. Het thema is: verhalen van hoop. Advent is een tijd van wachten en verwachten. Van uitzien naar de geboorte van een kind dat licht brengt in donkere tijden. Een teken van hoop. In de bijbel staan veel verhalen over vrouwen die een kind verwachten. Een kind dat ook voor hen een teken van hoop is. Zij brengen hun kind ter wereld in een tijd, waarin er zorgen zijn over de toekomst en het moeilijk is om hoop en moed te houden. Het verhaal van Sara en Izaäk, Jochebed en Mozes, Hanna en Samuël, Ruth en Obed. Het zijn verhalen van krachtige vrouwen, die net als Maria, de moeder van Jezus,  hoop en moed houden juist in moeilijke tijden.

Door de huidige coronamaatregelen vinden de laatste twee vespers niet op de vrijdagavond plaatsen, maar s’middags om 16.00 uur.
Op vrijdag 10 december in de St. Joriskerk in Drempt.
Voorgangers Bert Bomer en Karin Spelt
m.m.v zangkwartet Full House o.l.v Lucian Venderink
Op vrijdag 17 december in de dorpskerk in Hummelo.
Voorgangers: Elise Wijnands en Arnold Vellekoop
Bezoekers zijn welkom. De vieringen zijn ook ook online te bekijken
Drempt:  Kerkdienstgemist.nl zoek op  Drempt
Hummelo: :vimeo.com/event/880208

De vesper van vrijdag 3 december heeft plaatsgevonden in de Gasthuis kerk in Doesburg. Voorgangers: Susanne van der Sluijs en Toos Looman.
De vesper is nog online te bekijken via het YouTube kanaal van de Remonstranten Doesburg.

De vesper van 26 november is te zien op Kerkdienstgemist.nl CGKV Ooipoortkerk Doesburg
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.