PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
maria magdalena maria magdalena
Prof. Dr. Caroline vander Stichele, Hoogleraar Tilburg School of Catholic Theology laat ons deze avond kijken naar Maria Magdalena. Uitgangspunt van de uiteenzetting zijn twee recente voorstellingen van Maria Magdalena. Een film Mary Magdalene van Garth Davis en een schilderij van Egbert Modderman getiteld ‘Miskend”. Ze zijn interessant omdat ze laten zien dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden in de voorstelling van Maria Magdalena. Deze herwaardering is zowel geïnspireerd door buitenbijbelse, vroegchristelijke tradities als door gewijzigde gender rollen in onze maatschappij.
 
Wie heeft  er zin om mee te gaan naar deze avond in het begin van de Stille Week. Met Pasen lezen we het verhaal van Maria Magdalena in de tuin bij het graf van Jezus. Interessant om haar op een andere manier te leren kennen.
 
Caroline vander Stichele was van september 1988 tot september 1992 docent Nieuwe Testament aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Ik ken haar uit mijn studie jaren daar.  Zij was mijn begeleider bij mijn doctoraalscriptie over vrouwen in het evangelie van Marcus. Leuk om haar na zoveel jaren weer te zien.
 
De avond is in de Vredebergkerk, Toulon van der Kooglaan 3 6862 EB in Oosterbeek. Aanvang 20.00 uur. De kosten zijn 7.50 euro.
 
Aanmelding bij ds. Karin Spelt. In overleg kan er samen worden gereden. karin.spelt@gmail.com
 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.