PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
Ontmoeting en inspiratie Ontmoeting en inspiratie
Voedsel is onze eerste levensbehoefte. In de agrarische sector wordt hard gewerkt om goed voedsel voor ons te produceren. Ook in onze regio zijn veel agrarische bedrijven. We weten allemaal dat boeren het op het moment niet gemakkelijk hebben. Verhalen hierover worden met elkaar gedeeld. In de media, maar ook onder elkaar in onze dorpen. Veel boeren zoeken naar mogelijkheden om hun bedrijf ook in de toekomst rendabel te houden. Daarbij wordt er ook geïnvesteerd in duurzame vormen van bedrijfsvoering. Om zo in de toekomst kwalitatief goed voedsel te produceren en een bedrijf te houden, waar ook voor de boer een goed inkomen aan te verdienen is. Zo is er veel aandacht voor het verbeteren van de bodem, het op een verantwoorde manier omgaan met bestrijdingsmiddelen, biologische landbouwmethoden en investeren in een vruchtbare kringloop.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van alles wat er in de agrarische sector gebeurt. Als kerken in de regio Hummelo-Keppel-Drempt  organiseren we deze avond om het verhaal van de boeren te horen. Wat houdt hen bezig, waar lopen ze tegenaan, wat vinden ze moeilijk, wat motiveert hen en hoe kunnen zij hun werk met plezier en voldoening blijven doen?

Een aantal mensen werkzaam in de agrarische sector zal deze avond iets vertellen over hun werk. Er is ook ruimte voor vragen en gesprek.

Inloop met koffie vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur.
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.