PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
thema avond thema avond


In Hummelo zullen Ds. Elise Wijnands en Ds. Karin Spelt weer een avond rondom een maatschappelijk thema organiseren. Deze keer met  zorg en aandacht voor vluchtelingen. Ook in onze regio krijgen vluchtelingen met een status een nieuwe plek om te wonen. Misschien kent u wel mensen in uw eigen omgeving. Zij worden door vluchtelingenwerk Oost-Nederland en de burgerlijke gemeente  begeleidt. Maar het is ook belangrijk dat mensen in hun nieuwe omgeving zorg en aandacht voor hen hebben. Zo is er bijvoorbeeld een buddy-to-buddy project. Ook zijn er het afgelopen jaar veel initiatieven geweest om mensen uit Oekraïne op te vangen.
Op deze avond zullen verschillende mensen iets vertellen over hun zorg en aandacht voor vluchtelingen. Vanuit de burgerlijke gemeente Bronckhorst en Doesburg en vluchtelingenwerk Oost-Nederland. Graag willen we ook aandacht hebben voor de kleine persoonlijke verhalen uit de praktijk. Juist in onze eigen dorpen en de regio Doesburg. Zo hopen we vluchtelingen een naam en een gezicht te geven
Daarom zijn we op zoek naar mensen die iets willen delen. Bijvoorbeeld mensen die als vrijwilliger met vluchtelingen werken. Of mensen die thuis mensen uit Oekraïne opvangen. Of iemand die contact heeft met vluchtelingen die in de buurt zijn komen wonen.
Als u mensen kent zou u dat dan door willen geven aan Elise of Karin. Dan kunnen zij contact met hen opnemen.
karin.spelt@gmail.com
dominee@kerkhummelo.nl

 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.