PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
Stichting Thuisopvang Oekraïners Bronckhorst en Doetinchem Stichting Thuisopvang Oekraïners Bronckhorst en Doetinchem
De afgelopen weken zijn er veel initiatieven geweest om hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne te organiseren. Dit heeft in de gemeente Bronckhorst en Doetinchem geleid tot de Stichting thuisopvang Oekraïners Bronckhort en Doetinchem. Een mooi initiatief. Ook vanuit de kerken zijn hierin mensen actief. De diaconiën van de kerken in de gemeente Bronckhorst is gevraagd mee te doen. De stichting houdt zich bezig met het vinden van kleinschalig onderdak voor de vluchtelingen die binnenkomen in beide gemeenten.

Vanuit de stichting worden er vrijwilligers gezocht. Zij doen de volgende oproep:
De oorlog in Oekraïne brengt ook vluchtelingen bij ons. Ze verblijven hier bij gastgezinnen en in door de gemeente aangewezen opvanglocaties. In onze gemeente zijn het op moment van schrijven al ruim honderd. Voor hen en andere vluchtelingen heeft Vluchtelingwerk versterking nodig voor haar vrijwilligers. Mensen die de weg weten bij de verschillende Nederlandse instanties en vanwege het werk met tal van formulieren graag met hbo-denkniveau.
Kun jij een dag in de week inruimen voor deze vluchtelingen. Geef dan je gegevens door aan vluchteling@pgvorden.nl.
Alvast bedankt voor je bereidheid.

Namens de kerken van Bronckhorst,
Wilfrieda Stam en Ruben den Hertog
 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.