PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
Spelt Natuurcoaching en Zinnige Wandelingen Spelt Natuurcoaching en Zinnige Wandelingen
In Kerkleven heeft u kunnen lezen dat ik naast mijn werk als predikante een klein eigen bedrijfje natuurcoaching en zinnige wandelingen ben gestart. Mijn website is via de Google zoekmachine op het moment nog niet goed te vinden. Daarom zet ik in deze nieuwsbrief een link waarmee de website geopend kan worden.
Als u nieuwsgierig bent naar mijn aanbod kunt u kijken op
 
https://www.speltnatuurcoaching.nl/Al jaren ervaar ik de heilzame werking van wandelen in de natuur.
Wandelen geeft me ontspanning en rust. Er komt ruimte in mijn hoofd. Ik kan gemakkelijker kijken naar gedachten en gevoelens die me bezig houden. Ik ga anders tegen dingen aan kijken. Vaak komt er al lopend een oplossing voor iets waar ik me zorgen over maak. Ook bevordert wandelen mijn creativiteit. Mijn beste ideeën vallen me tijdens een wandeling in. Daarnaast vind ik het heerlijk in de natuur te zijn. Elke seizoen is de natuur weer anders. De jaargetijden blijven mij verwonderen en fascineren. Ze zijn vol symboliek, maar ook een bron van spiritualiteit.

Ook samen wandelen is heerlijk. Al lopend ontstaan  de beste gesprekken. In mijn werk als predikant nodig ik mensen regelmatig uit om samen naar buiten te gaan.

‘Wat zou het mooi zijn om hier meer tijd en ruimte voor te maken’,  dacht ik twee jaar geleden in de coronatijd. Juist in die tijd heb ik heel veel gewandeld. Met als gevolg dat ik  in 2022 de opleiding natuurcoaching bij Innersteps heb gevolgd www.innersteps.com
Het geeft me veel voldoening met mensen de natuur in te gaan. Te praten over wat hen bezig houdt, waar ze zich zorgen over maken, wat ze zouden willen veranderen, welke verlangen er in hen leeft en welke bronnen we kunnen aanboren om die wens in vervulling te laten gaan. In mijn aanbod ‘natuurcoaching’ bied ik een traject van vijf wandelingen aan.

Daarnaast is er een aanbod ‘zinnige wandelingen’. Bedoeld voor mensen die al wandelend willen nadenken over zingeving, spiritualiteit en religie. De natuur is daar een prachtige plek voor. Ik zet de symbolen  en metaforen in de natuur ook actief in met kleine oefeningen.
Ook is er een aanbod voor kleine groepen:  ‘Op adem komen in Keppel’.

Je mag de link naar de website ook delen in je eigen netwerk.
 Misschien zijn er mensen in je omgeving die belangstelling hebben. 
terug
 
 
Kerkdiensten
Iedere zondagmorgen is er om 10:00 uur een kerkdienst. Afwisselend in de kerk van Voor-Drempt en Hoog-Keppel, tenzij anders vermeld.
Na de ochtendvieringen is er gelegenheid om koffie of thee te drinken.

24 september, dhr. Bart Niek van de Zedde, Hoog-Keppel

01 oktober, ds. Karin Spelt, Drempt

08 oktober, gezamenlijke dienst Martinikerk Doesburg


15 oktober, ds. Bert Bomer, Drempt

22 oktober, ds. Karin Spelt, Hoog-Keppel (avondmaal)

29 oktober, mw. Marjan van Zadelhoff, Voor-Drempt (oecumenische viering met Achter-Drempt)
 
Activiteiten
24 september 2023: prikkelarme kerkdienst

01 oktober 2023: presentatie door filosoof Marli Huijer

06 oktober 2023 t/m 08 oktober 2023: kloosterweekend St. Willibrordusabdij Slangenburg

08 oktober 2023: deelnemen aan het gelegenheidskoor?!

Spelt Natuurcoaching en Zinnige Wandelingen

Meer infomatie? Klik op de activiteit

 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.