PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
Vrijdag 9 februari - Winterwandeling Veluwezoom Vrijdag 9 februari - Winterwandeling Veluwezoom
Vrijdag 9 februari, start 13.00 uur bij Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a in Rheden.

Elk jaargetijde heeft haar eigen kleur en sfeer. De winter is een tijd van inkeer, rust en verstilling. De bomen hebben hun bladeren verloren. De contouren van de takken zijn beter zichtbaar. De dieren zijn in winterrust gegaan. Het is vaak minder druk in de natuur. Het weer nodigt niet altijd
uit om te gaan wandelen. Toch kan juist een wandeling in de winter heel bijzonder zijn. Een dag met wind of regen, een mistig winterlandschap of misschien een koude dag met sneeuw of ijs. Het is heilzaam om tijdens het wandelen met al je zintuigen te ervaren wat de natuur je zegt. Je als het ware onder te dompelen in de natuur en te ervaren wat dat aan je doet. Aandacht te schenken aan wat je ziet, hoort, ruikt, voelt en zelfs proeft. Doordat je lichaam ontspant volgt na een tijdje ook je hoofd, dat vanzelf helderder, leger en frisser wordt. De natuur is ook vol symboliek. Wat je ziet, hoort, voelt of ruikt kan raken aan iets wat je bezig houdt. De natuur kan voor sommige mensen ook een bron van spiritualiteit zijn. Zij ervaren er bijvoorbeeld iets van het ‘goddelijke’, iets wat hen overstijgt, draagt, voedt of inspireert.

Deze winterwandeling begint met een stiltewandeling, waarin we met kleine oefeningen de natuur om ons heen met alle zintuigen ervaren. In het tweede deel is er ook ruimte voor gesprek over wat de natuur op deze dag met ons doet.

De wandeling duurt ongeveer twee en een half uur. We lopen in een rustig tempo. Soms vertragen we, en staan even stil.

We eindigen met koffie of thee in het bezoekerscentrum. Kosten zijn 15 euro per persoon, inclusief een drankje met iets erbij.

Deze wandeling bied ik, Ds. Karin Spelt aan in het kader van mijn bedrijf in natuurcoaching. Meer informatie hierover op www.speltnatuurcoaching.nl

Info en opgave karin.spelt@gmail.com tel 06-13554749

terug
 
 
Kerkdiensten
Iedere zondagmorgen is een kerkdienst. Afwisselend in de kerk van Voor-Drempt/Hoog-Keppel/Hummelo, tenzij anders vermeld.
Na de ochtendvieringen is er gelegenheid om koffie of thee te drinken.

Zondag 23 juni - 10.00 uur - Voor-Drempt - Ds. Van der Boon

Zondag 30 juni - 10.00 uur - Voor-Drempt/Buiten (openluchtdienst) - Ds. Karin Spelt

Zondag 7 juli - 10.00 uur - Voor-Drempt - Ds. Karin Spelt - Avondmaal

Zondag 14 juli - 10.00 uur - Voor-Drempt - Ds. Van der Boon - Hummelo te gast

Zondag 21 juli - 10.00 uur - Voor-Drempt - Ds. Van der Boon

Zondag 28 juli - 10.00 uur - Hoog-Keppel - Ds. Karin Spelt
 
Ontmoeten-Inspireren-Delen

Nieuwsbrief Ontmoeten--Inspireren--Delen - 02

Donderdag 20 juni - Langste dag wandeling
 
Activiteiten
Giftenaftrek op de schop, teken de petitie!

Zomer activiteiten in de kerk (Voor-Drempt)

Dialectochtenden in 2024 - Dorpshuis te Voor-Drempt
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.