PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
begraafplaats algemeen begraafplaats algemeen
De begraafplaatsen zijn voor de bevolking van Drempt, Hoog- en Laag-Keppel en Eldrik al eeuwen van grote betekenis. Hoeveel van de huidige bewoners hebben niet met enige regelmaat de kerkdiensten bezocht, zijn niet zomaar eens even de kerken binnen gestapt, of hebben niet rondom de kerk familieleden, vrienden, kennissen begraven liggen. Het zijn markante plekken met een lange en rijke geschiedenis. Het zijn plekken die het beeld van de twee dorpen bepalen, plekken waar de geschiedenis verankerd ligt. En dat niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar. Dagelijks komen mensen het kerkhof bezoeken om het graf van een geliefde te onderhouden, of om zo maar eens even rond te lopen.

Op deze site kunt u ook het geldende Reglement en Tarievenlijst vinden. U kunt deze ook opvragen en alle gewenste informatie krijgen via het formulier op de pagina Contact.
We spreken hier over een kerkelijke begraafplaats, waar overigens bij begrafenissen geen onderscheid gemaakt wordt tussen kerkleden en niet-kerkleden. In een van de onderstaande alinea’s wordt daarom beschreven wat de kerk kan betekenen in geval van een overlijden en begrafenis vanuit onze kerk.
terug
 
 
Kerkdiensten
Iedere zondagmorgen is een kerkdienst. Afwisselend in de kerk van Voor-Drempt/Hoog-Keppel/Hummelo, tenzij anders vermeld.
Na de ochtendvieringen is er gelegenheid om koffie of thee te drinken.

Zondag 19 mei - 10.00 uur - Achter-Drempt - Marjan van Zadelhoff - Oecumenische dienst, Pinksteren

Zondag 26 mei - 10.00 uur - Voor-Drempt - Ds. Boonen

Zondag 2 juni - 10.00 uur - Voor-Drempt - Ds. Klaver

Zondag 9 juni - 10.00 uur - Voor-Drempt - Ds. Karin Spelt

Zondag 16 juni - 10.00 uur - Voor-Drempt - Mevr. Van Prooyen Schuurman

Zondag 23 juni - 10.00 uur - Voor-Drempt - Ds. Van der Boon

Zondag 30 juni - 10.00 uur - Voor-Drempt/Buiten (openluchtdienst) - Ds. Karin Spelt
 
Ontmoeten-Inspireren-Delen

Nieuwsbrief Ontmoeten--Inspireren--Delen - 02
 
Activiteiten
Dialectochtenden in 2024 - Dorpshuis te Voor-Drempt
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.