PKN
Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PGDO)
 
Oogstdienst, 5 november 2023 Oogstdienst, 5 november 2023
De Oogstdienst was weer een groot succes. Veel mooie producten zijn ingebracht: groente, fruit, aardappelen, eieren en jams. De kinderen van de  Kinderkerk hebben tijdens de dienst hard gewerkt en mooie bloemstukjes gemaakt. De Paaskaarsen van vorig jaar werden zoals gebruikelijk weer verloot na de Oogstdienst. Alle lootjes werden verkocht, een mooi resultaat.

Alle vrijwilligers hartelijk dank voor de inzet.

De totale opbrengst was € 685,50 bestemd voor het Werelddiaconaat Rwanda, voor de  Rwandese zusters. Geen grootschalig ontwikkelingsproject, maar dicht aan de basis. Deze zusters trainen boeren en boerinnen, zodat die met andere technieken meer opbrengst uit hun land halen. Bijvoorbeeld door irrigatie, meer variatie en wisselteelt, dieren houden, eigen compost verwerken, vruchtbare grond leren vasthouden en beter samenwerken. Een getrainde boer kan zijn kinderen daardoor naar school sturen en zijn elektra en gezondheidsverzekering betalen. Eén boer of boerin trainen kost € 160. Wij kunnen zo dus alweer meer dan vier trainingen bekostigen. Dat lijkt klein, maar betekent veel in het leven van mensen.   
terug
 
 
Kerkdiensten
Iedere zondagmorgen is er om 10:00 uur een kerkdienst. Afwisselend in de kerk van Voor-Drempt en Hoog-Keppel, tenzij anders vermeld.
Na de ochtendvieringen is er gelegenheid om koffie of thee te drinken.

10 december, ds. Karin Spelt, 2de Advent


17 december, 18:00 uur, 3de Advent, Kerstmaaltijd
 
 
Ontmoeten-Inspireren-Delen

Klik naar de Nieuwsbrief


Samen pelgrimeren in december, woensdagochtend 13 december, 09:30, Kerkhuis, Hoog-Keppel

Nieuwe woorden bij een oud verhaal

Dialoogspel Tussen Zon en Maan
 
Activiteiten
Vespers, De kunst van het wachten

Zondag 17 december, 18:00 uur, Kerstmaaltijd

Bestel de gratis adventskalender

Kerkbalans 2024 komt eraan!


23 december, Holiday on Ice

Meer infomatie? Klik op de activiteit

 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.